Mi az az annuitÁsos hitel?

Tulajdonképpen a felvett lakossági hitelek többsége annuitásos hitel. Lényege, hogy a futamidőn (egész pontosan a a kamatperióduson) belül azonos mértékűek a törlesztő részletek. Emiatt sokan tévesen számolják ki a fennálló tartozásukat, hiszen a futamidő elején a törlesztő részlet nagyobbik fele kamat tartozásra kisebbik fele pedig tőke törlesztésre fordítódik. Ebből adódóan a futamidő felénél még korántsem fizettük vissza a felvett tőkénk - és az addig rá rakodó kamatok - felét! Nagyjából a futamidő kétharmadánál lesz egyenlő a kamat és tőketörlesztésünk mértéke, onnan pedig egyre emeledő a tőke visszafizetése, de mindez azonos törlesztőrészletek mellett! Tehát nem mindig éri meg elhúzni a futamidőt, hiszen egy 20 és 30 éves hitel között nem lesz akkora törlesztőrészlet különbség a nagyobb kamatterhelés miatt, de az összes visszafizetendő hitel lényegesen több lesz a hosszú futamidő esetén!

 


Kapcsolat
Finta-Rakovszky Katalin: 0670 / 940-9307

ÍGY DOLGOZUNK

 • 1

  Kapcsolatfelvétel

  Jelzed kapcsolatfelvételi szándékodat az alábbi elérhetőségeink bármelyikén. Email esetén, kérjük add meg telefonos elérhetőségedet és rövid időn belül keresni fogunk, időpontot egyeztetünk egy személyes találkozóhoz.
  Finta-Rakovszky Katalin 0670 / 940-9307
  Email: iroda@lakashitelek.info
  Kapcsolat
 • 2

  Személyes beszélgetés

  Az egyeztetett időpontban eljössz irodánkba vagy ha úgy kényelmesebb mi keresünk fel akár munkahelyeden vagy munkaidőn kívül otthonodban vagy bármely megbeszélt helyen és egy beszélgetés során felmérjük anyagi lehetőségeidet.

  Természetesen ez a beszélgetés semmiféle kötelezettséggel és/vagy költségel nem jár ügyfeleink számára!
  KAPCSOLAT
 • 3

  Megoldásaink

  A személyes beszélgetés eredményének függvényében már csak a megoldás marad hátra. Neked csak pár aláírás, mi pedig tesszük a dolgunkat!

  Például egy lakásvásárlás esetén: Egyeztetünk a bankkal, NAV-al, ügyvéddel, közjegyzővel, NEAK-al, Földhivatallal, Építési hatósággal,, Biztosítóval és közös képviselővel és/vagy bárkivel, akivel szükséges a hitel igénylésétől a folyósításig. Szólunk ha alá lehet írni a szerződést, neked már csak költözködnöd kell!
  KAPCSOLAT