HITELEK

 

Rengeteg hitel fellelhető a paicon, nem könnyű eligazodni az ajánlatok között! Mi azért vagyunk, hogy segítsünk eligazodni a "káoszban" és mindenkinek kiválasszuk a számára legmegfelelőbb ajánlatot. Alapvetően törvényi szabályozások korlátoznák a hitelfelvételt, de ez nem ennyire egyszerű. Vannak szigorú szabályozások a JTM-re (jövedelem terhelhetősége) és az LTV-re (ingatlan terhelhetősége) vonatkozóan, de ezek egy maximumot állapítanak meg, sok bank ettől eltérően szigorúbb szabályok alapján folytatja tevékenységét. Egyáltalán nem biztos, hogy ha megfelelek a törvényi szabályoknak, akkor biztosan megkapom a hitelt. Még akkor sem, ha egy bankfiókban az ügyintézővel folytatott beszélgetésnek az lett az eredménye, hogy érdemes beadni a kérelmet! Sok olyan ügyfelünk van mostanában, akik már "próbálkoztak" valahol, hiszen egy másik oldal kalkulátora vagy a banki ügyintéző szerint is megfelelnek a feltételeknek, mégsem kapták meg a hitelt.
Erre egyszerűen nincsenek egzakt szabályok, a bankok döntéshozói minden esetben egyedileg bírálják el a hitelkérlemet és döntik el, hogy megkaphatod-e a hitel vagy sem!!!
Ezért szerencsés az az eset, ha valaki ismeri ezeknek a dötéshozóknak a szokásait! Például mi tudjuk, hogy egydülállóként nem megyünk az egyik bankba, ha valaki az építőiparban dolgozik, azt nem szereti a másik bank, ha kisvárosi, falusi az ingatlan, azt nem szereti a harmadik bank, stb, stb, stb.....

Fontos, hogy mi nem fogunk kitenni az odalunkra online kalkulátort, mert tapasztalataink szerint sokszor megtévesztőek! Rengeteg olyan szubjektív adaton is múlik egy hitel jóváhagyás, amit nem lehet előre leprogramozni egy kalkulátorba, így hiába írnánk azt, hogy kapsz (pl:) 2,7%-os hitel ilyen futamidőre, olyan törlesztővel, ha tudjuk, hogy az a bank nem fogja vagy csak kisebb kedvezménnyel fogja jóváhagyni a hitelt különböző okok miatt! Nekünk minden ügyletünk egyedi, van olyan banki partneri szerződésünk is, ahol akár saját hatáskörben is kérhetünk kamatkedvezményt saját ügyfeleinknek, de ez alapján nem lehet általánosítani!

Ebben a fejezetben szeretnénk bemutatni a hitelek főbb típusait, de ezek csak az általános leírások, biztosabbat csak a személyes egyeztetés után tudunk mondani!

 • Kamattámogatott hitelek:
  Jelenleg nagyon népszerű hiteltermék. Minden ingatlant vásárló vagy építő ügyfél igénybe veheti! Feltétele - az általános követelményeken túl - csak NAV köztartozás mentes igazolás és min 180 napos folyamatos munkaviszony (OEP által igazolva) A támogatás csak 6%-os kamatszint felett jár (jelenleg ez alatt vagyunk) de a kamatkockázatot nagy mértékben csökkenti a hitel első 5 évében, amíg a támogatás tart! A kamat mértéke bankonként eltérő.
  Kapcsolat
  Finta-Rakovszky Katalin: 0670 / 940-9307

 • 3 gyermekes kamattámogatott hitelek (3%):
  Az év elejétől akár 10 millió forint is igényelhető új ingatlan vásárlására, építésre. Feltétele - az általános követelményeken túl - 3 gyermek megléte vagy bevállalása (ez esetben csak házasoknak) NAV köztartozás mentes igazolás, 2 éves folyamatos munkaviszony (OEP által igazolva) . Csak CSOK mellé igényelhető. Min 60/90 nm2 alapterület. Kamata, törlesztőrészlete minden bankban ugyanaz, viszont a bank egyedi hitelbírálata alapján adható. A CSOK-al ellentétben ez nem jár, csak ADHATÓ. Emiatt fontos az alapos körültekintés, sokan nem jutnak hozzá!
  Kapcsolat
  Finta-Rakovszky Katalin: 0670 / 940-9307

 • Piaci hitelek:
  A legegyszerűbb hitelek.Minden bank kínálatában megtalálhatóak. A kamatfelárból bankszámlára történő jövedelem érkeztetéssel és egyéb feltételekkel (pl: csop.beszedés, biztosítás) már komoly kedvezményeket lehet elérni. Elérhetőek akár 2,7%-os kamattokkal is! Egyetlen apró probléma velük, a rövid kamatperiódus. 3-6-12 hónap az áltlános, amely időközönként változhat a kamat. Természetesen már ezek a hitelek is referencia kamathoz kötöttek, (általában BUBOR) nem kénye-kedve szerint emelgeti a bank a kamatot, de azért ki vannak téve az ügyfelek a piaci ingadozásoknak!
  Kapcsolat
  Finta-Rakovszky Katalin: 0670 / 940-9307

 • Fix törlesztésű hitelek:
  Tulajdonképpen ezek is a piaci hitelek kategóriájába tartoznak, de nagyobb kamatperiódussal rendelkeznek! Itt már elérhető 5-10-20 éves kamatperiódus is, amely alatt nem változtatja a bank a kamatot. Persze ez már az árazásban is meg fog látszani, hiszen a biztonságot meg kell fizetni. A fontos döntések egyike ez szokott lenni ügyfeleinknél, hiszen sokan kizárólag a hosszú kamatperiódust keresik, de sokan szeretnének a rövid periódusokkal spórolni. Ezt mi nem fogjuk eldönteni senki helyett, átadjuk az információkat és számításokat, ezek után mi azt fogjuk beikszelni a kölcsönkérelmi nyomtatványon, amelyet ügyfeleink kiválasztanak!
  Kapcsolat
  Finta-Rakovszky Katalin: 0670 / 940-9307

ÍGY DOLGOZUNK

 • 1

  Kapcsolatfelvétel

  Jelzed kapcsolatfelvételi szándékodat az alábbi elérhetőségeink bármelyikén. Email esetén, kérjük add meg telefonos elérhetőségedet és rövid időn belül keresni fogunk, időpontot egyeztetünk egy személyes találkozóhoz.
  Finta-Rakovszky Katalin 0670 / 940-9307
  Email: iroda@lakashitelek.info
  Kapcsolat
 • 2

  Személyes beszélgetés

  Az egyeztetett időpontban eljössz irodánkba vagy ha úgy kényelmesebb mi keresünk fel akár munkahelyeden vagy munkaidőn kívül otthonodban vagy bármely megbeszélt helyen és egy beszélgetés során felmérjük anyagi lehetőségeidet.

  Természetesen ez a beszélgetés semmiféle kötelezettséggel és/vagy költséggel nem jár ügyfeleink számára!
  KAPCSOLAT
 • 3

  Megoldásaink

  A személyes beszélgetés eredményének függvényében már csak a megoldás marad hátra. Neked csak pár aláírás, mi pedig tesszük a dolgunkat!

  Például egy lakásvásárlás esetén: Egyeztetünk a bankkal, NAV-al, ügyvéddel, közjegyzővel, OEP-el, Földhivatallal, Építési hatósággal,, Biztosítóval és közös képviselővel és/vagy bárkivel, akivel szükséges a hitel igénylésétől a folyósításig. Szólunk ha alá lehet írni a szerződést, neked már csak költözködnöd kell!
  KAPCSOLAT